CAMILLA PRYTZ FOR MAGNOR GLASSVERK

Eye Bowl Glassvase by Camilla Prytz & Magnor Glassverk:

Øyet har mange betydninger i forskjellige kulturer, og kan symbolisere beskyttelse, intuisjon, visualisering og opplysthet. Øyet har alltid fulgt meg gjennom arbeidet mitt, og i den nye vasen Eye Bowl har jeg selv håndlaget alle glassøynene i studioet mitt på Odderøya i Kristiansand. Så har de flinke glassblåserne på Magnor Glassverk på magisk vis blåst opp øynene inni det flytende krystallglasset. Alle vasene er unike og blåst på frihånd.

Fish Bowl Glassvase  by Camilla Prytz & Magnor Glassverk: 

Glassfisken var det første smykket jeg lagde etter å ha svømt på korallrevene i Karibien for 20 år siden. Jeg oppdaget en ny fargeverden under vann som har inspirert meg siden. Fisken kan symbolisere livet, fruktbarhet, underbevissthet, følelser og selvstendighet. I den nye vasen Fish Bowl har jeg selv håndlaget alle glassfiskene i studioet mitt på Odderøya i Kristiansand. Så har de flinke glassblåserne på Magnor Glassverk blåst opp fiskene inni det flytende krystallglasset. Alle vasene er unike og blåst på frihånd.

ANIMALS Porselensdyr design Camilla Prytz for Magnor Glassverk

ANIMALS er vakre, håndlagde figurer i lekkert og tidløst hvitt porselen, formgitt av den kjente kunstneren Camilla Prytz. Camilla Prytz har vært fascinert av store ville dyr helt siden hun var liten og digget Pippi og tegnet hele jungelboken. I voksen alder har inspirasjonen fra dyr fulgt henne, og hun har hentet mye inspirasjon fra dyremønstre og dyrenes former og egenskaper.  Hun har en lifesize krokodilleskulptur på stuegulvet, kler seg ofte i leodardmønster, og har laget en egen smykkekolleksjon med ville dyr. Magnors dype skoger er som en norsk jungel, og her har Camilla Prytz brukt sin villeste fantasi til å lage de villeste favorittdyrene sine i det fineste porselen. Hun håper at dere blir inspirert av ANIMALS fine egenskaper, og at dyrene får mange nye, gode hjem. Dyrene kan daglig minne oss på å være snille mot naturen. Hvert dyr har sin egen kraft og lærdom.

FOTO: MONA NORDØY