PRYTZ + PRYTZ @FLØ

Vi er stolte over å invitere til en unik salgsutstilling med smykker fra Camilla Prytz og Grete Prytz Kittelsen.

Velkommen til åpning ved Studio Hugo Opdal søndag 4. mars 2012 klokka 14. (merk dato)

Vil du ha mer informasjon? Kontakt Hugo Opdal på telefon 90 84 32 10 eller epost hugo@hugoopdal.no

mvh
Studio Hugo Opdal
www.hugoopdal.no

Prytz+Prytz på Flø

Smykker fra to formgivere som har spilt sentrale rolle for ulike generasjoner i norsk designhistorie stilles ut ved Studio Hugo Opdal på Sunnmøre.

Velkommen til åpning av salgsutstilling søndag 4. mars kl. 14 2012. Camilla Prytz deltar.

Studio Hugo Opdal stiller ut smykker av Camilla Prytz og Grete Prytz Kittelsen. De to formgiverne tilhører ulike generasjoner, men har begge aner fra den betydningsfulle gullsmeden og designeren Jacob Tostrup Prytz (1886-1962). Utstillingen varer fra 4. mars til og med 18. mars.

– Prytz Kittelsen er etter min mening tidenes største norske designer. Jeg har alltid samlet på, og beundret hennes arbeider, sier Camilla Prytz.

Grete Prytz Kittelsen (1917-2010) var en banebrytende kunsthåndverker i etterkrigstiden, som blant annet samarbeidet med sin ektemann og inspirator Arne Korsmo. Hennes bruksgjenstander i emaljert stål fantes etter hvert i de fleste norske hjem og ble store eksportartikler.

De rundt 20 smykkene i sølv og glass som stilles ut på Flø, er svært sjelden blitt vist offentlig. Smykkene ble laget i samarbeid med italieneren Paolo Venini og det er blitt spekulert i at de kunne blitt hennes internasjonale gjennombrudd også som smykkedesigner. Veninis brå død i 1959 satte imidlertid en stopper for samarbeidet.

Selv oppfyller Camilla Prytz en gammel drøm med sine nyeste emaljesmykker som nå stilles ut på Flø. Kolleksjonen The Enamellist består av håndlagde smykker i emalje og sølv, inspirert av hippietiden og kunstnerens barndom på 70-tallet. De er laget i samarbeid med Opro Produkter AS i Oslo, ett av landets få emaljeverksteder i fortsatt drift.

– Jeg ønsket å lage en 100 prosent norsk produksjon for å sette fokus på at emalje er en gammel håndverkstradisjon som vil dø ut, sier Prytz.

Camilla Prytz (født 1971) er utdannet ved Kosta Boda Glasskole i Sverige og har høstet stor anerkjennelse for sine fargerike glassarbeider og unike smykker. Hennes arbeider er stilt ut i en rekke kunstgallerier, og blitt favoritter hos alt fra Hollywoods filmstjerner til vår egen kongefamilie.

Studio Hugo Opdal i bygda Flø sør for Ålesund åpnet i 2007. En rekke anerkjente kunstnere har stilt ut ved galleriet, blant dem Damien Hirst og Bjarne Melgaard. I samme bygning ligger bygdas eneste butikk – en Moods of Norway Brand Store. Hugo Opdal driver dessuten galleriet Stolper + Friends i Oslo med Paul Stolper og Magne Furuholmen.

Foto: Knut Bry & Blomquist

20120224-155350.jpg

20120224-155414.jpg